Aida Wolf
Aida Wolf föddes i Kalmar men har växt upp i USA där hon nu studerar vid Berkeley Preparatory School i Tampa, Florida. Som ledare för skolans Science Team inspirerar hon andra ungdomar till en bana inom naturvetenskap. Sin egen dröm finner hon inom området kirurgi, men har under sitt liv också självständigt utforskat andra delar av biologin såväl som miljögifter inom kemin. Aida läser kurser på högskolenivå och har fått ta emot många stipendier och utmärkelser.
Anna Svegborn
Anna Svegborn studerar för närvarande andra året på The Lawrenceville School i New Jersey, genom ett prestigefullt stipendium från Sverige-Amerikanska stiftelsen. Anna fascineras av den moderna forskningen inom genentik och bioinformatik, och är redan klar för publikation hos National Center for Biotechnology Information, NCBI, för en DNA-sekvens hon sekvenserat. Hon är dessutom en talangfull fotbollsspelare och berättar att vinsten i Gothia Cup har visat henne värdet av samarbete.
Annika Dahlqvist
Annika Dahlqvist, andraårsstuderande vid Elof Lindälvsgymnasiet i Kungsbacka, deltog sommaren 2012 i AstraZenecas sommarforskarskola. Under de senaste åren har hon varit både sekreterare och vice ordförande i föreningen Kungsbacka Unga Forskare. Hennes deltagande i Teknikåttan inspirerade henne så till den grad att hon arbetade för att starta en ny tävling, Vetenskapssjuan, vid sin skola. Annikas stora intresse för idrott – i synnerhet artistisk gymnastik – har lett till att hon placerat sig på prispallen 56 gånger i gymnastiksammanhang.
Cesar Höjeberg
Cesar Höjeberg, andraårselev på Europaskolan Strängnäs naturvetenskapliga spetsprogram Science, ser stort nöje i att dyka in i utmanande fysikaliska och matematiska problem. Särskilt tycker han om att utforska och konstruera abstrakta system inom matematiken, och tillsammans med klasskamrater har Cesar instiftat en studiecirkel inom fysik som diskuterar vetenskap långt utanför gymnasiets ramar. Han har också lärt sig att programmera och har deltagit i internationella evenemang genom sitt musikaliska intresse; slagverk.
Christian Holm
Christian Holm fascineras av kaos. Han läser andra året vid ProCivitas gymnasium i Helsingborg och blev skolans bästa matematiker redan under sitt första år, efter att ha avslutat matematik C under högstadiet. Christian har ett stort politiskt engagemang och hans dröm är att skapa modeller för att objektivt beskriva de kaotiska system som utgör våra finansiella system och många andra delar i samhället.
Dennis Jin
Dennis Jin studerar naturvetenskap på Malmö Borgarskola. Han är en passionerad programmerare med många språk i sin vokabulär och har bland annat skapat en onlinevariant av Spotify och ett flertal andra avancerade hemsidor och programvaror. Men Dennis hyser också ett stort naturvetenskapligt intresse – han har nyligen tävlat i Wallenbergs fysikpris och längtar efter att få kombinera sina programmeringskunskaper med matematik på hög nivå.
Emma Kofoed Lauridsen
Emma Kofoed Lauridsen går andra året på det naturvetenskapliga programmet vid ProCivitas gymnasium i Helsingborg. Hon fascineras av hur vår fysiologi och kemi hänger samman med våra tankar genom signalsubstanser i hjärnan, och hon drömmer om att studera experimentell psykologi. Tillsammans med en forskare på Lunds universitet har hon ingående studerat celldelning. Emma har mottagit stipendier inom både naturvetenskap och språk.
Emma Johansen
Emma Johansen läser sitt andra år vid Berzliusskolans spetsprogram med naturvetenskaplig inriktning. Som 15 åring blev hon den yngsta personen genom tiderna att få 2.0 på högskoleprovet. År 2012 kvalificerade hon sig till riksfinalen i både Wallenbergs fysikpris, Skolornas matematiktävling och Programmeringsolympiaden. Hon har därtill vunnit Högstadiets matematiktävling. Emma har spelat trumpet i olika orkestrar i många år, och tävlat också i detta.
Felix Tellander
Felix Tellander läser andra året på det naturvetenskapliga spetsprogrammet på Berzeliusskolan i Linköping. Han läste samtliga gymnasiets matematikkurser redan på högstadiet, och hade efter ett och ett halvt år på gymnasiet erhållit högsta betyg i tre universitetskurser i matematik. Felix har jobbat som lärare i matematik, han är anställd som professionell pianist, och är högt rankad i Sverige inom fäktning.
Josefin Holmgren
Josefin Holmgren är andraårselev på det naturvetenskapliga programmet vid ProCivitas gymnasium i Malmö. Hon drömmer om att kombinera ett arbete som läkare med att forska kring de sjukdomar som har störst betydelse för människor idag, och fascineras särskilt av genetiska sjukdomar. På fritiden tränar Josefin i hopprep på elitnivå och har deltagit i många internationella tävlingar, nu senast i VM i Florida.
Jacob Karlsson Lagerros
Jacob Karlsson Lagerros studerar sitt andra år på det naturvetenskapliga programmet vid Viktor Rydbergs Gymnasium på Odenplan. År 2012 nådde han riksfinalen i Skolornas matematiktävling. Jacob beskriver hur han tidigare var en av de som skrattade oförstående åt matematikens skönhet, men att Gödels ofullständighetssatser sedan förändrade hans liv. Numera brinner han för att studera logiken i matematiska bevis och de axiom som matematiken vilar på – inte minst för deras skönhet. Jacob har också ordets gåva och har vunnit flertalet uppsatstävlingar, både svenska och internationella.
Jennifer Andersson
Jennifer Andersson studerar sitt andra år vid Balderskolan i Skellefteå. Hon har sedan länge haft en försmak för forskning och hon har tidigare forskat på ABB Corporate Research i Västerås. Jennifer strävar efter att finna svar på alltifrån det astronomiskt stora till det subatomärt lilla, och hoppas att studier i fysik med inriktning astronomi vid Uppsala universitet kommer att hjälpa henne att en dag leda forskning inom detta område och bidra till att finna svar.
Lisa Lokteva
Lisa Lokteva är född år 1997 men läser ändå första året på Hvitfeldtska gymnasiets matematiska spetsprogram i Göteborg. Hon fascineras av vetenskap inom alla discipliner, men drömmer själv om att bli en matematiker vars arbete aldrig glöms bort. Och hon kämpar för sin dröm: som förstaårselev har Lisa redan hunnit med att gå till final i Skolornas matematiktäving två gånger, tagit sig till final i Programmeringsolympiaden, vinna Högstadiets matematiktävling två år i rad, samt vinna Fibonaccitävlingen tre år i rad. I år gick Lisa vidare från finalen i Skolornas matematiktävling och ska i sommar representera Sverige i International Mathematical Olympiad, IMO. Hon är även engagerad ideellt i olika föreningar med naturvetenskaplig profil.
Mårten Waldmann
Mårten Waldmann går andra året vid ProCivitas gymnasium i Helsingborg. Utöver att han har tävlat i matematik med goda resultat har Mårten föreläst för yngre ungdomar för att väcka deras intresse för naturvetenskap. Mårten vill ta reda på hur världen fungerar på en fundamental nivå och drömmer därför om att forska inom teoretisk fysik.
Nea Ruth
Nea Ruth går idag andra året på Luleå gymnasieskolas spetsutbildning i matematik. Utöver spetsprogrammets kurser har hon av nyfikenhet tagit sig an distanskurser både i matematisk analys och inom sin största passion, astronomi, från University of Pennsylvania. Som nyinflyttad i Luleå startade Nea en teatergrupp där hon för närvarande själv lär ut skådespeleri, regi, manusskrivande och produktion.
Niklas Lidström
Niklas Lidström går andra året på Hjalmar Lundbomskolans naturvetenskapliga program i Kiruna. Niklas är klar med gymnasiematten och fördjupar sig för närvarande i universitetsböcker om linjär algebra och analys, samtidigt som han på egen hand lär sig att programmera. Niklas stora passion är fysik och i framtiden vill han driva utvecklingen av nanovetenskap.
Sofia Svensson
Sofia Svensson studerar andra året vid Europaskolan Strängnäs spetsutbildning Science. Sofias största passion är partikelfysik. Hon har på egen hand tagit sig an universitetslitteratur om matematiken bakom ämnet, och drömmer om att en dag vara med i utvecklingen mot en enhetlig fysikalisk teori som beskriver Universum. Sofia är även ideellt aktiv i flera föreningar på skolan, bl.a. Europaskolan för Vetenskap.
Vincent Szolnoky
Vincent Szolnoky flyttade till Sverige från Australien under högstadiet och läser nu sitt andra år på Mikael Elias Teoretiska Gymnasium i Göteborg. Han läste in gymnasiematematiken på egen hand under högstadiet, och har därtill utvecklat stor skicklighet inom programmering. Vincent har deltagit i, och vunnit, ett stort antal tävlingar. Han gillar att applicera sina kunskaper inom fysik och programmering på verkliga problem, och i framtiden siktar han på att utnyttja superdatorer för att t.ex. simulera svarta hål eller partikelkollisioner.