Det är med glädje och stolthet som vi önskar ett stort grattis till vår alumn Philip Frick, som förra veckan tog hem första pris i Utställningen Unga Forskare; en stipendieresa till forskarskolan RSI på MIT i USA. Research Science Institute, RSI, vid det prestigefyllda MIT i USA, är en sex veckor lång sommarforskarskola där 80 exceptionellt begåvade elever från hela världen samlas för att bedriva forskning i form av ett eget forskningsprojskt, utformat utefter elevs egna intressen och talanger, under personlig handledning av en professor vid MIT.

Philip Frick, Rays-elev 2012, deltog som en av över 250 deltagande gymnasieelever i Utställningen Unga Forskare, och vann överlägset juryns gillande med motiveringen: "Projektet är baserat på en unik egen idé underbyggd av solid vetenskaplig litteratur. Kandidaten visar en enastående initiativförmåga, engagemang och vetenskaplig mognad som bäddar för en framgångsrik forskarkarriär. Projektet ligger till stor del i forskningsfronten och dess tillämpningar har hög potential."

Vi vill önska Philip ett stort Lycka till, och framhäva vår stolthet över att han tagit traditionen med att åka på RSI vidare inom xRays. Du är förtjänar verkligen detta, Philip!

Philip-Frick