Rays riktar sig till elever som läser andra året på gymnasiet och som har ett brinnande intresse för naturvetenskap, teknik eller matematik. Ansökan är krävande, men vi hoppas att alla oavsett erfarenhet tar chansen att söka. Du behöver inte ha deltagit i något liknande tidigare utan det viktigaste är att du känner att du har det intresse och engagemang som krävs. Vi vill understryka att kvalitet är bättre än kvantitet i din text.

Din ansökan består av ditt CV, ditt personliga brev, två essäsvar, betyg och rekommendationsbrev från lärare/tränare eller liknande. Mer information om de olika delarna finns i ansökningssystemet samt genom att klicka på knapparna nedan. Kom igång med din ansökan genom att klicka på knappen ovan och skapa ett konto.


PRAKTISK INFORMATION INFÖR RAYS 2019

Rays 2019 arrangeras på Europaskolan i vackra Strängnäs utanför Stockholm från den 16 juni till 13 juli. Alla elever bor och äter tillsammans på Europaskolan i Strängnäs under forskarskolans fyra veckor. Detta låter eleverna lära känna varandra och utvecklar en stark gemenskap. Att delta är helt kostnadsfritt och vi står för alla kostnader inklusive mat, boende, resor, aktiviteter med mera under hela vistelsen. Du som elev ansvarar själv för resan till Strängnäs. Vi förutsätter att antagna elever stannar med oss under hela Rays. Rays är självfallet helt alkohol- och drogfritt. 

Detaljerad information kommer ut i samband med antagningsbeskedet.