Annika Dahlqvist: "Jag har alltid varit intresserad av naturvetenskap, som tar upp en stor del av mitt liv, och jag älskar det! Den inneboende nyfikenheten, funderingarna, ivern att få veta mer… det får mig att le. Men Rays tog det till en helt annan nivå och gav mig chansen att få forska på riktigt i ett laboratorium vilket har betytt otroligt mycket för mig. Att få forska innan man gått ut gymnasiet känns riktigt stort, och häftigt.

Rays har fått mig att inse vilken stor potential man har att göra det man vill i livet. Denna fantastiska sommarforskarskola hjälpte mig att nå längre. Jag var med i Rays 2013 och tack vare det fick jag möjligheten att åka till Kina och representera Sverige i en vetenskapstävling via Utställningen Unga Forskare. Att jag sökte till Rays har lett mig in på en väg där jag idag jobbar på AstraZeneca som labbassistent sedan 6 månader tillbaka. Rays gav mig chansen att träffa vänner för livet med samma intressen som jag, gav mig underbara minnen, och inte minst ett intresse att fortsätta mot mitt mål att få driva min egen forskning i framtiden!"

Annika