Alexander Lenngren

Alexander Lenngren studerar för närvarande andra året på ProCivitas Privata Gymnasium i Malmö. När han avslutar gymnasiet kommer han ha avklarat 15 högskolepoäng matematik vid Lunds Tekniska Högskola. Alexander har tidigare forskat inom immunologi, mer specifikt så har han schemalagt ett vaccins funktion med syftet att dämpa och motverka biverkningar. Alexander blev dessutom svensk mästare i handboll 2013 med Ystad IF.

Anton Möller

Anton Möller studerar för närvarande andra året på Sandbackaskolan i Arvidsjaur. Anton har varit en dedikerad ishockeydomare sedan barnsben, han har också fullständig jägarexamen och kör skoter. Anton är minst sagt målinriktad och har bestämt sig för att excellera i hans karriär, vad den nu än kommer att bli. Just nu fascineras han av differentialkalkylen och dess praktiska tillämpningar inom fysiken.

Elina Richardsdotter Andersson

Elina Richardsdotter Andersson, andraårsstuderande vid ProCivitas Privata Gymnasium i Malmö, blev nyligen erbjuden ett stipendium för ett års studier i USA. Elina är intresserad av biologi i allmänhet och fysiologi i synnerhet. Vid sidan om skolgången deltar hon i ett projekt där lärare och elever från gymnasieskolan hjälper högstadieelever i Rosengård.

Emma Bengtsson

Emma Bengtsson fascineras av hur djur fungerar, det vill säga deras fysiologi. Hon läser andra året vid ProCivitas gymnasium i Helsingborg och blev nyligen antagen att delta i ett det naturvetenskapliga utbytet ”Flickor på Teknis” vid Lunds Universitet. Emmas dröm är att förbättra djurs hälsa och välbefinnande med hjälp av farmakologi.

Hampus Gummesson Svensson

Hampus Gummesson Svensson studerar naturvetenskap vid ProCivitas Privata Gymnasium i Växjö. Han är en passionerad bordtennisspelare som har ett SM-brons i bakfickan. Men Hampus hyser också ett stort vetenskapligt intresse – han har nyligen skapat en robot för robot-SM och det är därför inte helt förvånande att han håller datavetenskap och teknisk fysik varmt om hjärtat.

Hanna Peterson

Hanna Petersson läser sitt andra år vid ProCivitas Privata Gymnasium i Helsingborg där hon bland annat fått möjligheten att kombinera kreativitet med vetenskap och har på så sätt skapat en kemishow på äldreboende. Friidrottaren Hanna drömmer om att forska inom onkologi och farmakologi.

Henny Hauggaard

Henny Hauggaard har under 10 år studerat i Förenade Arabemiraten men läser nu andra året på ProCivitas Privata Gymnasium i Helsingborg. På Hennys fritid kombinerar hon nytta och nöje och sysselsätter sig bland mycket annat med den Amnesty International-kommitté hon själv startat på gymnasieskolan, TED Talks är en annan stor favorit.

Jacob Hesslevik

Jacob Hesslevik är andraårselev på det naturvetenskapliga programmet vid ProCivitas gymnasium i Helsingborg. Innan dess studerade Jacob i Kina under fyra år. Han är en flitig tävlingssimmare som satsar på resultat i JSM och har även engagerat sig i ett flertal välgörenhetsorganisationer. Jacob brinner för kemi och fascineras av dess logik.

Jakob Broman

Jakob Broman går andra året på det naturvetenskapliga programmet vid ProCivitas gymnasium i Malmö. Jakob har på egen hand utformat beräkningsprogram för dimensionering av hydrauliska system och kommer inom kort att ha avslutat en universitetskurs i matematik. En av Jakobs största passioner är matlagning, han har skapat kokboken With licence to cook och driver en hemsida med samma namn.

Johan Täng

Johan Täng studerar sitt andra år på det naturvetenskapliga programmet vid Västerviks Gymnasium. Johan kan rabbla 122 decimaler av pi – alltså 3.14159 26535 89793 23846 26433 83279 50288 41971 69399 37510 ?58209 74944 59230 78164 06286 20899 86280 34825 34211 70679 ?82148 08651 32823 06647 09 – han kan även lösa en Rubiks kub på 36 sekunder. Vid sidan om Rubiks kub-klirrande fascineras Johan av politik och är en aktiv medlem i KDU.

Johanna Liedholm

Johanna Liedholm studerar sitt andra år vid Kungsholmens Gymnasium i Stockholm och har siktet inställd på att bli läkare. På fritiden är Johanna engagerad i Lin-KI där hon får insikt i diabetes- och stamcellsforskande doktoranders vardag – en stark hjälp på vägen till att utvecklas till den ledande forskare inom fältet hon en dag önskar bli. Johanna har samlat medaljer i både simning och gymnastik och tränar nu även unga lovande talanger.

Katarina Gustafsson

Katarina Gustafsson studerar andra året vid Älvkullegymnasiet i Karlstad på spetsutbildningen Forskar-NA. På fritiden ägnar hon sig åt träning eller mer specifikt thaiboxning. Hon har tidigare arbetat på Karlstad universitet där hon har testat att bygga och programmera robotar, utveckla appar samt tillverka biogas. Hon har även deltagit i Skolornas Matematiktävling med fina resultat.

Klara Kiselman

Klara Kiselman läser för närvarande andra året på naturvetenskapliga programmet på Södra Latins Gymnasium i Stockholm. Hon har även spelat fotboll i elva år och dessutom utbildat sig till domare. Klara har blivit utvald till att delta i mentorsprogrammet Lin-KI där hennes kunskaper och intresse för forskning har ökat.

Lara Sheik Mohammadi

Lara Sheik Mohammadi studerar på Kungsholmens Musikgymnasium. Hon har ett djupt intresse för musik och spelar både gitarr och piano. Hon är även engagerad inom Amnesty och har deltagit i ett flertal kampanjer. Lara har deltagit i Stallas Brain-trust som är ett personligt mentorskapsprogram för att utveckla unga redan tidigt. Laras intresse för fysik är utvecklat genom att ständigt närvara på diverse fysikföreläsningar på Stockholms universitet.

Martin Nilsson

Martin Nilsson läser en spetsutbildning i matematik vid Luleå Gymnasieskola. Uppvuxen i en musikintresserad familj så har han lärt sig att spela trombon. Redan första året på gymnasiet började han studera gruppteori. Han har med sina lärare bildat en studiecirkel i abstrakt algebra för elever på skolan. Martin ser sig själv som en matematisk formalist och har ett stort intresse för såväl partikel- som för kvantfysik.

Ottilia Andersson

Ottilia Andersson studerar naturvetenskap vid Södra Latins gymnasium. Ottilia engagerar sig i många olika ideella verksamheter och är bland annat tränare åt unga truppgymnaster. Ett av hennes intressen är fysik, där hon har funnit att partikelfysik och kvantfysik är allra mest fascinerande. I framtiden ser hon sig själv som en forskare med uppgift är att beskriva universums företeelser med hjälp av matematiska modeller.

Sarah Tovatt

Sarah Tovatt läser andra året spetsutbildningen i matematik på Danderyds Gymnasium. Inom kombinatorik så är Ramseyteori ett av hennes favoritområden. Med sitt deltagande i flera tävlingar för gymnasieelever har hon kommit till final i Skolornas Matematiktävling och en andraplats i lagtävlingen och har en tredjeplats i lagtävlingen av Wallenbergs fysikpris. Hon har även varit i final i programmeringsolympiaden och är nuvarande finalist i IYPT.

Simon Almkvist

Simon Almkvist går andra året på Nils Ericsongymnasiet i Trollhättan. Ett stort intresse för kemi och biologi gav honom en plats på Linnédagarna. Just nu förbereder sig Simon för att studera i USA och han drömmer om att en dag studera på en Ivy League-skola. På fritiden är han korrekturläsare på det internetbaserade rollspelet Svenska Hogwarts.

Toomas Liiv

Toomas Liiv är en andraårselev på Danderyds Gymnasium där han läser spetsutbildning i matematik. Redan under högstadiet läste han stora delar av gymnasiematematiken på egen hand. Genom att ha deltagit i flera tävlingar för gymnasister har han bland annat kommit till final i programmeringsolympiaden och är för närvarande finalist i IYPT. Han har även jobbat på Mattecentrum och utvecklat kursmaterial för årskurs 7-9 och Matematik 1.

Ulrika Wennberg

Ulrika Wennberg läser för närvarande på Viktor Rydbergs Gymnasium Odenplan. Med sin uppfinningsrikedom har hon tagit sig till final i tävlingen Finn Upp. Ulrika har ett stort engagemang för aktiviteter utanför skolan och är involverad i flera olika kommittéer och föreningar. Hon är även fotbollstränare för yngre flickor och arbetar som studiecoach.

Upasana Chatterjee

Upasana Chatterje studerar andra året på Kungsholmens Gymnasium där hon läser IB-programmet. Upasana är ordförande i ett flertal föreningar och har deltagit i European Youth Parliament. Med sina briljanta skrivkunskaper så har hon imponerat både då hon var på Yale Young Scholars Program och när hon arbetade som praktikant på The Economist. Med ett intresse för fotografering vann hon även fototävlingen ”The Best Thing about Stockholm” och hennes bild skall publiceras i en bok om Stockholm hösten 2014.