Nu har arrangörsgruppen hunnit återhämta sig efter sommarens upplevelser under Rays. Efter fyra veckors oerhört hårt arbete avslutades forskarskolan med Rays slutseminarium. Fredag 10 juli presenterade samtliga elever sina forskningsarbeten vid Tekniska museet i Stockholm inför allmänheten, mentorer, familj och vänner. 110 personer satt i publiken då den ena presentationen efter den andra avlöste varandra efterföljda av publikens rungande applåder.

En jury bestående av verksamma vid toppuniversitetet MIT i Boston granskade och poängsatte elevernas rapporter efter deadline. De var rörande överens om den oerhört höga kvalitén arbeten från Rays håller. En jury på plats på Tekniska museet, bestående av alumner, hade det tuffa arbetet att bedöma presentationerna. Vid den avslutande prisceremonin tilldelades Bästa presentation 2015 till Alfred Isaac och Bästa rapport till Alexandra Berg. Priset består av biljetter till talareventet TEDxGöteborg i höst med tillhörande resa, övernattning och middag. Stort Grattis! Samtidigt ett jättestort grattis till alla elever för fantastiska prestationer!

Årets Rays är över. Det var verkligen en fantastisk sommar! Vi vill rikta ett stort tack till alla elever som varit med och gjort denna sommar oförglömlig. Ett lika stort tack till alla som varit med och hjälpt till med stort och smått sommaren igenom - utan er hade detta inte varit möjligt!

Trots att Rays tog slut för drygt en månad sedan fortsätter arbetet. Planeringen för Rays 2016 är redan igång och vi vill också passa på att önska alla elever ett stort varmt lycka till med kommande utmaningar.

/Arrangörsgruppen: Philip Frick, Sofia Svensson, Anna Broms och Serhat Aktay