Paus i paddlingen.

Om vi skall ägna vår tid åt naturvetenskap är det inte mer än rätt att vi också spenderar en del tid i verklig natur. I helgen har vi därför varit på hajk. Färden gick från Åkers Styckebruk, ca 20 min söder om Strängnäs, och sedan ned längs sjöar och åar med hjälp av kanoter. För många var det första gången i en kanot, vilket var en spännande upplevelse. Efter lite inledande styrtekniska bekymmer fick samtliga upp fin fart. De 6 km vi planerat paddla gick utan en enda “halveskimåsväng“. Vi lyckades också hålla antalet kanotvagnar på botten av paddlingsleden under 40 vilket såväl kanotkungen som vi tyckte var en bedrift.

Efter paddlingen var det ingenjörsövning i form av att slå upp tält. Återigen första gången för den del, men även detta gick rätt bra tids nog.

Under kvällen hann vi med såväl capture-the-flag som bad och maffia. Självklart gjorde vi även s’mores över öppen eld. Vädret var alldeles underbart och alla var uppe tills mitt i natten.

Imorse däremot öppnade sig himlen. Att riva tält, äta frukost och packa i kanoterna gick i rekordfart. När vi även insåg att fanns chans att hinna med en tidigare buss om vi paddlade riktigt fort blev det en jädra fart. Folk sprang med kanoterna över lyften och paddlade så det stänkte. Och vi hann! Kalla och blöta men glada och otroligt tappra tog sig alla i land och in i bussen. Väl hemma insåg vi hur lyckligt lottade vi är som har varma duschar. Kvällen avrundades tillsist med hämtpizza, godis och några avsnitt av The Big Bang Theory.

Och nu har förhoppningsvis alla gått och lags sig. Imorgon är första dagen att åka till Stockholm för forskningsmentorskap. Spännande!