Robin, Aziz, Cecilia och Serhat kämpade alla hårt för att förstå sina frågeställningar.

På måndag påbörjas de verkliga forskningsprojekt som skall genomföras i sommar. Under förmiddagen igår fick därför alla tid att läsa in sig på sina ämnen ytterligare samt ställa frågor. Det var en utmaning för oss handledare då frågeställningarna berör alltifrån kvantkryptografi och konstruktion av en laser till forskning om diabetes och influensa.

På eftermiddagen presenterade alla projekt sina frågeställningar för resten av gruppen. I samband med detta genomfördes en övning för att studera effekten av belöningar på arbetsresultat, kallad “The Marshmallow challenge“. Det visar sig att dåliga kunskaper sätter belöningssystem ur spel. Det spelar alltså ingen roll hur stor belöning som utlovas om man inte har några kunskaper, då gör det tvärt om er skada än nytta. Med övning och planering ökar dock betydelsen av belöningar. Intressant att reflektera över inför det stundande arbetet med forskningsprojekten.

För att rundan av veckan hade vi därför filmkväll. Vi började med den mycket mystiska filmen “Primer” som handlar om två killar som råkar uppfinna en tidsmaskin. Intrycket efter filmen var “Va?!”. Avslutningsvis blev det ett par avsnitt av “The Big Bang Theory“.

Nu så här på lördagsmorgonen håller alla på att packa det sista inför den hajk vi skall bege oss ut på. Det kommer bli paddling på schemat med start i Åkers Styckebruk. Vart vi tar vägen återstår att se, men det är tänkt att vi skall vara tillbaka imorgon vid lunch. Håll tummarna för att vi överlever vildmarken!