Jacob Hesslevik, Rays 2014, har nyligen blivit antagen till King's College i London, där han kommer att studera finansiell matematik. Såhär skriver han till kommande Rayselever: "För cirka en vecka sedan var ni 21 stycken elever som fick veta att ni blivit antagna till Rays 2015. Jag är avundsjuk på er! Jag vet nämligen att ni har en sommar framför er där ni kommer att få jobba sena nätter, slita med LaTeX- och Matlab-programmering, sköta er egen tvätt och inte längta hem en sekund!

Som en i xRays (f.d. Rays-elev) kan jag ärligt säga att sommaren 2014 var en av de bästa somrar som jag hittills fått uppleva (minus tvättningen då). Midsommarlekar, kanotpaddling och kalla dopp i Mälaren bidrog definitivt till detta men också att jag fick möjligheten att arbeta med ett riktigt naturvetenskapligt projekt. Att uppleva att vara en del av ett forskningsteam på Stockholms universitet, möta höga förväntningar och ta fullt ansvar för min del i ett projekt som var av vikt för en hel avdelning, gjorde att jag växte och fick nya kunskaper och erfarenheter. Rays gav mig också nya goa vänner. Vänner från Arvidsjaur i norr till Ystad i söder. Vänner som jag träffat och hållit kontakt med under året som varit och som jag vet hade en precis lika härlig Rayssommar som jag hade.

Sist men inte minst blev kunskaperna från Rays en merit som definitivt har bidragit till att jag nu blivit antagen till King's College i London, hösten 2015. Tiden med Rays har absolut förberett mig för universitetsstudier. Nu ser jag fram emot studentboende med sena köksstudier, utforskandet av en ny huvudstad och de tuffa matteseminarier som säkert väntar.

Så ja, jag är lite avundsjuk men allra mest glad för alla er som har er Rays-sommar framför er och vem vet, om min längtan till Strängnäs blir för stor så vi ses vi kanske i sommar!"

 

Jacob