Jakob Broman: "För ganska exakt ett år sedan, en lördagskväll i slutet av mars, fick jag ett mail. Det var beskedet om att jag hade blivit antagen till Rays 2014. Det var mycket jag inte ens kunde föreställa mig just då, när jag läste det mailet: att jag skulle få den roligaste månaden hittills i mitt liv där i Strängnäs; att jag skulle träffa människor under den sommaren som idag är några av mina närmaste vänner; att jag skulle utvecklas som person och bli ännu säkrare på att naturvetenskapen verkligen är något för mig; att jag efter Rays skulle vara redo att ta nästa steg i min akademiska karriär och få chansen att plugga i Cambridge. Listan kan göras lång. Men för att stanna till vid den sista punkten, så ja – jag har blivit antagen till universitetet i Cambridge. Jag har fortfarande inte förstått det riktigt själv. Men en sak har jag förstått till fullo – att utan Rays hade det inte varit möjligt. Det är jag helt övertygad om. Inte bara hade jag saknat den kanske mest betydande meriten på mitt CV, utan jag hade även saknat tron på mig själv och insikten som Rays gav mig om att allt är möjligt om man bara ger sig fan på det. Rays har förändrat mitt liv på många plan och det är omöjligt att förmedla den upplevelsen genom denna lilla text, men jag är säker på att de 21 personer som precis fått samma mail som jag fick kommer veta exakt vad jag pratar om när sommaren är över."

Vi riktar ett varmt grattis till Jakob för platsen på Cambridge och önskar honom lycka till!

Jakob