Tjenixen! Mitt namn är Sharon och jag är elev här på Rays 2012. Det har nu snart gått en hel vecka - en vecka fullspäckad med föreläsningar, rapportskrivande och lära kännandet av nya vänner. Det har varit väldigt intressant, men förstås även lite stressigt och mycket att ta in. Som tur är hjälps vi alla åt och ser till att göra det bästa av situationen.

Innan jag kom till Rays visste jag inte riktigt vad jag hade att förvänta mig. Hur skulle vi bo? Hur skulle allt gå till? Vilka var alla andra elever som blivit antagna precis som jag?

När jag slutligen anlände till Strängnäs och äntligen fick träffa alla kände jag direkt att det här skulle bli riktigt bra. Alla var supertrevliga och man blev verkligen varmt välkomnad. Vi blev tilldelade rum, vilka vi bor i två och två, och äter frukost och lunch i en skolmatsal alldeles bredvid. Middag äter vi på en restaurang i närheten. Jag tänkte att jag skulle berätta lite kort hur en dag här på Rays har sett ut nu den första veckan.

Dagen börjar med frukost klockan 7.30. Därefter beger sig vår karavan av forskaraspiranter längs den nu ganska välkända sträckan mellan boendet och Technicum på Europaskolan. Väl på Technicums klassrum bildas snart ett spindelnät av datorladdare och alla sitter snart bänkade med datorerna framme i högsta hugg inför dagens första föreläsning. Vid lunchtid börjar vandringen tillbaka för lunch på skolan för att direkt efter åter gå tillbaka till Techniucum för ytterligare föreläsningar. Därefter är det middag på Nattis (en restaurang) då det alltid är lika roligt att komma på vilken maträtt man förbeställt. Efter sista vandringen hem är det sist men inte minst ”bedcheck” med varje handledargrupp – mysiga gruppsamtal om dagen som gått inklusive en liten överraskning. Vattenmelon på kvällen sitter ju inte helt fel!

Allt har ju dock inte varit som en dans på rosor. Vi har bland annat utfört ett miniprojekt med en rapport som skulle lämnas in i torsdags. Detta är anledningen till att de allra flesta av oss elever inte fick mycket till sömn natten till inlämningen… Inte nog med det, vi fick också lära oss använda ett nytt program för att skriva våra rapporter i - något som ledde till en del frustrationsutbrott och svordomar titt som tätt. Alla verkade en aning lättade när deadline för rapporten passerats.

Efter denna första vecka är jag mycket hoppfull inför de kommande tre veckorna här på Rays. Det är verkligen ett härligt gäng jag hamnat med, och vi har otroligt roligt tillsammans. Detta är en upplevelse värd att ta vara på så länge den varar!

Här kommer lite bilder på alla glada Rays-elever:)