Det var lördag och dags för hajk. 18 taggade ungdomar och 5 ledare gav sig ut i Södermanlands sjöar för att paddla kanot, kriga och berätta spännande historier.

I hajken blev det snabbt två grupper: de tävlingsriktade samt kanotnjutarna. Jag själv vet inte hur det såg ut bland kanotnjutarna, men längst fram i loppet tävlade jag och Mikael mot Kei och Eyvind, ett lopp som slutade i både blod, svett och tårar. Mer blod och tårar skulle det bli, ett låtsaskrig där taktik och smidighet sattes i fokus. Det var dags för Capture The Flag.

Två lag delades upp: Johannes handledargrupp vs. Nicoles. Det toppade laget ’’Smartiesarna – Både goda och smarta’’ fick delas upp mellan de andra lagen för att göra tävlingen någorlunda jämn (i dubbel bemärkelse).

Lag Johannes var taktiska. Löjtnant Emil Öhman dirigerade upp en taktik som kan liknas vid en traditionellt italiensk fotbollstaktik, det vill säga utan anfallare. Lag Nicole försökte sig tvärtom mer på en Barcelona-­?inspirerad strategi med mycket attack. Försvarstaktiken visade sig fungera bättre. Snabbt hade Lag Nicole fler soldater i vårt fängelse än ute på fältet. I game 1 klev då menig Sharon Berkowicz fram och norpade flaggan. 1-­0 Lag Johannes i halvtid, vid sidbytet.

Andra halvlek inleddes likadant. Lag Nicole dominerade men fick snabbt halva laget i vårt fängelse. Då började Sharon åter smyga sig in på fiende-­campus, likt en vessla. Många briljanta distraktionsspel, alla beordrade av Löjtnant Emil, ledde till att Korporal Fredrik kunde sno åt sig flaggan och göra Lag Johannes till det vinnande laget. Nyckeln till segern var främst en stabil defensiv men även en kreativ offensiv.

Segern firades med grillning och senare marshmallows­?mys och berättande av historier, som handlade om allt från kärlek till vildhästryttare.

Detta summerar en helg som fick gruppen att närma sig varandra och som dessutom fungerade som en belöning efter en tuff vecka.

Nu ska jag sova. Zia later!