Såhär resonerar Simon Sundelin från Helsingborg, antagen till sommaren Rays, om de kommande upplevelserna: "Det var efter midnatt en lördagkväll i mars jag fick mitt antagningsbesked till Rays 2015. Känslan av att se rubriken: "Grattis" är någonting jag sent kommer att glömma. Sedan jag för första gången fick höra om Rays i början av gymnasiet har jag drömt om hur fantastiskt roligt och lärorikt det skulle vara att själv få chansen att delta. Att tillbringa sommaren med en grupp likasinnade och målmedvetna ungdomar i min egen ålder tror jag kommer att bli oförglömligt. Personligen är jag lika laddad att skapa nya vänner som jag är inför upplägget. Forskning, aktiviteter och intressanta föreläsningar i kombination med sommarens sol och bad låter sannerligen oerhört lockande i mina öron! Det ska dessutom bli spännande att under en lite längre tid få möjligheten att klara sig lite mer på egen hand, långt borta från hemmet i Skåne. Då jag i hela livet funderat över hur det egentligen skulle vara att själv verkligen få forska inom ett vetenskapligt område och funderingar av karriärval skiftat mellan fullt vetenskapligt och tvärvetenskapligt, är jag övertygad om att detta kommer att bli ett av mina livs bästa somrar."