rays_2014_2421

Ulrika labbar på Karolinska Institutet under sitt deltagande på Rays.

Andra xRaysen som berättar mer om sina upplevelser på Rays är Ulrika Wennberg. Ulrika deltog i Rays 2014 och är idag ansvarig för alumninätverket xRays. Förutom det studerar hon Teknisk Fysik på KTH i Stockholm och är ansvarig för Stockholms regionala deltävling av Utställningen Unga Forskare.

Hur har Rays påverkat dig?  Rays har påverkat mig på väldigt många olika sätt, men en direkt konsekvens var att jag utvecklades väldigt mycket som person och lärde mig om mina styrkor och begränsningar. Jag insåg att jag har den kapacitet som krävs för att lära mig mycket komplicerade saker under en kort tidsperiod samtidigt som jag lärde mig fantastiskt mycket om vetenskaplig metodik vilket gjorde mig väldigt trygg i mitt rapportskrivande. Jag tvingades även ut ur min comfort-zone och insåg att smarta människor faktiskt inte är så tråkiga eller farliga som jag porträtterat. Dessa människor lärde mig även att jag bestämmer över mitt framtid, samt att den enda som sätter mina gränser är jag själv genom att våga eller inte våga testa nya saker. Det ledde i sin tur till att jag vågade välja den svåra och krävande, men samtidigt otroligt roliga och utmanande utbildning jag går idag. Den passar mig perfekt!

Vad är det bästa med Rays?  Det är svårt att säga vad som var absolut bäst med Rays, men det finns två saker som präglade min månad i Strängnäs. Dels mognade jag väldigt mycket under Rays samtidigt som jag blev mer redo inför mina kommande år på högskolan. Dessutom träffade jag många fina människor som jag vet kommer att vara mina vänner livet ut.

Varför ska man söka till Rays?  Varför inte? Det finns egentligen ingenting att förlora. Om du deltar i Rays kommer du att träffa en drös underbara människor, du kommer att lära dig massor om att skriva vetenskapliga uppsatser (wow vad enkelt det blev efter Rays!), men framförallt tror jag att i princip alla lär sig mycket om sig själva och får en bättre självkänsla. På något sätt känns det som att alla (under mitt år i alla fall) insåg att vi faktiskt duger utmärkt precis som vi är. Dessutom träffar du vänner för livet!

Beskriv Rays med tre ord! Bästa månaden någonsin!