Helgen inleddes med tre tårtor och ett födelsedagskalas. Dessa kalorier var dock inte långvariga, för på lördag eftermiddag var det dags för den största tävlingen mellan handledargrupperna – Rays Olympics.

Och det var inte slut där. På söndagen, när man kanske hade kunnat tro att allt var över, avslöjades ännu en kamp. Handledargrupperna skulle tävla i en fotojakt. På tre timmar skulle de klara av så många fotouppdrag som möjligt av de totalt 58 som arrangörsgruppen gav dem.

Men både Rays Olympics och fotojakten lämnar vi åt eleverna själva att beskriva! Vi får bara hoppas att någon av dem finner en ledig minut under de kommande dagarna att skriva blogginlägg om dem…

Samtidigt kunde eleverna inte helt glömma sina forskningsprojekt. Klockan 22:00 på lördagskvällen skulle deras färdiga och utskrivna introduktioner lämnas in, och på söndagskvällen presenterade de alla sina introduktioner inför alla i Rays.

Nog har vi i arrangörsgruppen haft anledning att vara stolta tidigare, men så imponerade som vi var efter de 18 elevernas presentationer denna söndagskväll har vi nog aldrig varit hittills denna sommar. Den professionalism, kunskap och entusiasm Rayseleverna bjöd på var som tagen direkt ur en äkta vetenskaplig konferens.