Sovmorgon till kl 9. Lång frukost. Inget tåg att hinna med. Dagen kändes redan ovanlig. Men från klockan 10:00 skulle den bli ännu ovanligare. De tre handlargrupperna eleverna är uppdelade i ställdes inför en sällsam utmaning. De skulle ge sig ut i Strängnäs, var grupp beväpnad med en kamera och ett papper innehållande 58 st uppdrag som skulle genomföras och dokumenteras med ett fotografi var.

Att dansa vals med en pensionär, fria till en främling, störa projektledaren, och bygga en mänsklig pyramid är bara några exempel.

Men bara några timmar senare kastades gruppen tillbaka in i allvaret, då det klockan 21:00 var deadline för att lämna in första utkastet av sin vetenskapliga rapport – innehållande minst inledning och källförteckning. Det är ett stort jobb eleverna utfört under veckans lopp, och det kunde vi nu se resultatet av i form av 18 knivskarpa inledningar. Arrangörsgruppen kan se fram emot några nätters läsning, medan eleverna fortsätter sin forskning på måndag.

Dagen kunde naturligtvis inte ta slut utan att bilderna från förmiddagens fotojakt visades på storskärm i aulan, och fick en del av oss att kämpa för att hålla oss kvar på stolarna.

1

5

4-2

DSC_8670

DSC_8718