Midsommarmat.

Sill och färskpotatis på en brygga invid en sjö. Gårdagens midsommarfirande innehöll allt det som traditionen bjuder inklusive knasiga lekar, dans på bryggan och midnattsdopp.

Dagen började med en efterlängtad sovmorgon för de allra flesta. Trots att frukosten serverades fram till elva var det en del som gick direkt på lunchen. Lunch serverades som sagt på bryggan vid Europaskolan. Fredrik och Gustav hade med hjälp av en energisk skara elever planerat mat och dekorerat hela morgonen. Det bjöds på alltifrån nio olika sillsorter till gravad lax och färskpotatis. Till efterrätt blev det såklart stora lass med jordgubbar och glass.

Efter lunch begav vi oss iväg till en intilliggande gräsmatta för femkamp. Det blev såväl potatis på sked som irländsk julafton. Favoriten för oss som tittade på var i och för sig utan tvekan “äta äpple ur en hink med vatten” grenen. Ser fantastiskt roligt ut när någon står med huvudet rakt ner i en hink och frustar för att få tag i det förbaskade äpplet som flyter runt i den. Vi kan förresten passa på att gratulera lag Gamma Rays till segern med starka 13 poäng framför Jeneticspå 10 poäng. Självklart förtjänar även Snövit och de sex dvärgarna en omnämning för sin tappra insats.

Efter femkampen var det ombyte till middag och sedan promenad tillbaka till bryggan. Där hade Fredrik och Gustav under tiden ställt upp grillen och börjat förbereda rödvinsmarinerade lövbiffsspett. För alla vegetarianer blev det grönsaksspett och halloumi. Efterrätten bestod av äpplesmulpaj och vaniljsås.

Redan innan efterrätten blev det med en del dansande. Att åka buss till technomusik är en given succé, eller hur? Annars är en personlig favorit hela morgonrutinen i ordning. Efter många timmars dans och skratt så blev det dags för ett midnattsdopp. En trupp på sju modiga vågade sig i vattnet med bland annat undertecknad tittade på. Kallt var det men skönt tydligen.

Ett lyckat midsommarfirande i gott sällskap helt enkelt.

Idag har det varit ytterligare vila och besök i Stockholm för de som velat. På kvällen har vi käkat pizza och sett på film. Imorgon däremot så börjar aktivitetsprogrammet dra igång igen. De senaste två dagarna har dock gett gott om ny energi och alla verkar riktigt taggade för att få komma tillbaka till sina mentorskap på måndag.