"Rays: fyra veckor av ens liv, fyra små veckor som var över på vad som kändes som tre dagar. Jag trodde aldrig att fyra veckor kunde vara så givande, roliga och avgörande som de var. Mitt namn är Elina Richardsdotter Andersson och jag går mitt tredje år på naturvetenskapliga programmet på ProCivitas i Malmö. Jag är uppväxt i en minimal håla mellan Ystad och Malmö och världen där är en aning liten. Via min skola fick jag dock, som tur var(!), höra om Rays sommarforskarskola och bestämde mig för att söka. Min första tanke när jag skickat min ansökan var: "Jag kommer aldrig in, det är ju typ omöjligt!". Men, där har vi en av de främsta sakerna jag tar med mig från Rays, ingenting är omöjligt! Det är inte omöjligt att komma in, det är inte omöjligt att få forska på KI som andraårig gymnasieelev, så länge intresset och drivet finns där. Det är bara så otroligt coolt och roligt! Mitt naturvetenskapliga intresse har alltid funnits och innan Rays var jag relativt säker på att jag ville plugga till läkare och sedan testa på forskning. Men samtidigt: jag hade aldrig forskat och hade ingen aning om var det egentligen innebar. En sak till som Rays gett mig: Erfarenhet. Jag är nu nästan helt säker på att det är läkare jag vill bli och att forskning är någonting som jag definitivt vill syssla med i min framtid. Rays är utan tvekan en av de mest givande och absolut roligaste månaderna i mitt liv och jag ångrar inte en minut som jag spenderade i Strängnäs med alla underbara nyfunna vänner jag fick!" IMG_6733