Jenny håller ett öga på eleverna. Ingen vågar något annat än att jobba hårt! (mån 23:01)

Efter två intensiva veckor på forskningsinstitutioner runt om i Stockholm har vi idag inlett det som kallas Hell Week. Med start imorse kl 07:30 och cirka 60 timmar framåt så skall alla elever få klart sina rapporter. Samtliga rapporter skrivs såklart i LaTeX och skall disponeras efter konstens alla regler.

Med tanke på det teoretiska djupet i projekten och den mycket begränsade tid som finns tillgänglig så gör denna vecka sig väl värd namnet. Samtidigt gör en period av riktigt hårt arbete att man ännu mer uppskattar resultaten och de belöningar de medför. Det är dessutom så att det är en nyttig förberedelse inför framtida universitetsstudier där tidspress och teoretiskt djup hör till vardagen.

På torsdag avslutar vi så Rays med ett tre timmar långt vetenskapligt seminarium (09:00-12:00) där eleverna presenterar sina projekt och resultat. Detta följs av en kortare avslutning (13:30~14:15) med prisutdelning där vi kommer få hedersbesök av socialförsäkringsminister Ulf Kristersson. Ulf kommer agera prisutdelare och även vara med under lunchen för att ta del av elevernas upplevelser. Vi kan glädjas åt en gedigen publik på ca 60-70 personer under avslutningen. De av er som läser och som kommer komma på avslutningen kan notera att klädsel är formell, ifall det inte framgått av de inbjudningar ni fått.

Nu måste jag dock tillbaka till arbetet. MATLAB och LaTeX supporten stänger kl 01:00. Det är alltså gott om tid kvar att få hjälp att koda ikväll. Mer uppdateringar om läget i rapportbunkern följer löpande.