"Isac Zia heter jag, och jag deltog på Rays 2012, där jag hade ett teknikprojekt. Med Rays som kanske främsta merit sökte jag hösten 2012 ett college-stipendium från Sverige-Amerika-Stiftelsen, som gjorde det möjligt för mig att studera ett år på Augustana College (2013-2014). Just nu läser jag läkarprogrammet i Lund, där jag trivs som fisken i vattnet. Studentlivet är fantastiskt roligt, och jag har nytta av det naturvetenskapliga tänket som Rays lärde mig varje dag i skolan. Rays var en ögonöppnare för mig om forskningsvärlden, och varje sommar efter sommarforskarskolan har jag jobbat på ett Biomedicinskt Centrum i Lund, på avdelningen gynekologi och obstetrik, där jag fått delta i forskning om havandeskapsförgiftning. Rays var en startpunkt för mycket av det som hänt i mitt liv sedan 2012: dels väckte det mitt naturvetenskapliga intresse, dels var det en tung merit som öppnade möjligheter för både jobb och stipendier men framförallt var det en fantastiskt rolig upplevelse, där jag fick träffa vänner jag fortfarande har kontakt med, samtidigt som jag lärde mig mycket och njöt av varenda minut." Isac Zia