Agnes Nordquist

Agnes Nordquist läser andra året på det naturvetenskapliga programmet vid Procivitas Privata Gymnasium i Helsingborg och drömmer om en framtid inom det medicinska specialistområdet kardiologi. Hon har på egen hand sökt upp en professor i kardiologi, som hon för närvarande forskar tillsammans med vid Biomedicinskt centrum i Lund.

Anton Grensjö 

Anton Grensjö, andraårsstuderande vid Luleå gymnasieskolas spetsutbildning i matematik, läste redan efter ett år klart all gymnasiematematik och har i början av sitt andra gymnasieår läst 10,5 hp matematik vid LTU. I årskurs ett kvalificerade sig Anton via den svenska Programmeringsolympiaden till både International Olympiad in Informatics 2011 och Baltic Olympiad in Informatics 2011, och har i år än en gång kvalificerat sig till båda dessa internationella tävlingar.

Arman Shamsgovara

Arman Shamsgovara, andraårsstuderande vid Minerva Gymnasium i Umeå, har redan idag läst all matematik som erbjuds på skolan och påbörjat studier i matematik vid Umeå universitet, och behärskar därtill flera programmeringsspråk. Arman har för vana att delta i vetenskapliga tävlingar såsom Kängurutävlingen, Kemiolympiaden, Skolornas matematiktävling och Wallenbergs fysikpris.

Caspian Berggren

Caspian Berggren studerar, efter att ha klarat av all gymnasiematematik vid Luleå gymnasieskolas spetsutbildning i matematik, redan i årskurs två kursen Design och analys av algoritmer vid Stanford University på distans. Caspian ägnar sig ofta åt logisk problemlösning och är därtill bevandrad i programmering och modellering.

Elin Luedtke

Elin Luedtke läser det naturvetenskapliga programmet på Katedralskolan i Lunds med profil Science. Elin var lagkapten för det lag som 2011 vann SM i handboll för flickor A, men hennes dröm ligger inom naturvetenskapen och hon siktar på att i framtiden ha en drivande roll inom forskning och utveckling.

Emil Hössjer

Emil Hössjer studerar vid Norra Reals naturvetenskapliga program med matematikinriktning och läser redan i årskurs två matematikkurser vid KTH. Han är en hängiven problemlösare som har tävlat i såväl vetenskapliga olympiader som Rubiks kub och Schack-SM.

Emil Öhman

Emil Öhman läser andra året på det naturvetenskapliga programmet vid Viktor Rydbergs Gymnasium på Odenplan. Han är självlärd inom programmering med särskilt intresse för genetiska algoritmer, en form av artificiell intelligens, och studerar på egen hand även statistik på universitetsnivå. Emil har därtill utövat e-sport på elitnivå.

Eyvind Niklasson

Eyvind Niklasson, är andraårselev på det naturvetenskapliga programmet vid Viktor Rydbergs Gymnasium på Odenplan, och besitter gedigen kunskap inom datavetenskap och programmering. Han har mottagit ekonomiska belöningar från både Facebook Inc. och Google Inc. för att ha uppmärksammat dem på säkerhetsbrister i deras respektive kod, och återfinns i båda bolagens Hall of Fame.

Isac Zia

Isac Zia går andra året på det naturvetenskapliga programmet vid ProCivitas Privata Gymnasium i Malmö. Han har ett stort intresse för kemi och matematik, och har bland annat tävlat i Matematikpilen vid Lunds universitet. Isac är aktiv inom Sveriges Elevråd - SVEA, i Svedala kommuns ungdomsråd och som idrottstränare.

Johan Orrenius

Johan Orrenius studerar sitt andra år på det naturvetenskapliga programmet vid Viktor Rydbergs Gymnasium i Djursholm, samtidigt som han på egen hand läser universitetskurser. År 2011deltog han i forskarskolan Quantum Cryptography School for Young Students vid Institute for Quantum Computing, University of Waterloo. Johan engagerar sig också djupt i såväl politik som inom elevdemokrati och hållbarhet i samhället.

Katja Gustafsson 

Katja Gustafsson studerar sitt andra år vid det naturvetenskapliga gymnasiet Metapontums matematikinriktning och har avslutat fyra fördjupningskurser inom matematik, men brinner samtidigt för biologi och miljöfrågor. I framtiden är Katja är fast besluten att föra naturvetenskapen och tekniken framåt.

Kei Landin

Kei Landin läser både det naturvetenskapliga och det samhällsvetenskapliga programmet parallellt vid Kitas gymnasium i Göteborg. Genom ett forskningsprojekt kring det japanska jätteostronet vann han i Utställningen Unga Forskare 2012 en plats till Intel International Science and Engineering Fair (ISEF) i USA, världens största tävling för vetenskapliga projekt. Kei har studerat ett år vid anrika Otemae Senior High School i Osaka, Japan, och undervisar idag i japanska vid sitt gymnasium. Han är för närvarande även projektledare inom Förbundet Unga Forskare.

Klas Walldén

Klas Walldén går andra året vid Norra Reals naturvetenskapliga program med matematikprofil. Han har på eget initiativ deltagit i flera forskningsprojekt vid Vetenskapens hus i samarbete med KTH, bland annat utveckling av en solsystemssimulator samt pedagogisk mjukvara för industrirobotar.

Leonie Versteegh

Leonie Versteegh går idag andra året på Viktor Rydbergs Gymnasium i Djursholm. Hon har bestigit Mont Blanc, studerat engelska på Brown University och blev 2011 tilldelad Viktor Rydbergs diplom för Naturvetenskap. I framtiden vill hon bidra till att närmare avslöja hur cancer och endokrinologiska sjukdomar uppkommer, och varför kroppen i dessa fall börjar angripa sig själv. 

Oskar Henriksson

Oskar Henriksson går andra året på Haganässkolan i Älmhult. Han skrev högsta möjliga poäng i uttagningsprovet till Kemiolympiaden och kommer att representera Sverige i den Internationella Kemiolympiaden 2012. Oskar agerar också skribent på Naturvetenskap.org och beskrivs av sina lärare som fullfjädrad vetenskapsjournalist.  

Philip Frick

Philip Frick studerar i andra året vid Europaskolan Strängnäs spetsutbildning Science. Philip har som målsättning att kombinera sina gedigna kunskaper inom IT med sitt intresse för fysik och matematik för att skapa bättre mätinstrument för forskning. Philip tävlar i racing på internationell nivå och driver det egna racingteamet Frick Racing.  

Shanga Konaporshi

Shanga Konaporshi läser andra året på det naturvetenskapliga programmet vid Jensen Gymnasium i Borås, där hon är aktiv i flera föreningar. Shanga har erfarenhet av marinbiologisk forskning från Fiskeverkets Marinbiologiska Laboratorium på Tjärnö, men håller också entreprenörskap varmt om hjärtat och har deltagit i flera entreprenörsprogram.

Sharon Berkowicz

Sharon Berkowicz studerar andra året på Tullinge Gymnasiums naturvetenskapliga program med medicininriktning. Samtidigt läser hon en yrkesförberedande dansutbildning vid Jam dansstudio i Södertälje och har dessutom tävlat i artistisk gymnastik på elitnivå. Hon har ett stort intresse för kemi och fysik och drömmer om att kunna kombinera dem båda för att finna en tvärvetenskaplig lösning på klimatfrågan.